Activiteit

Lezing - Natuur in de stad; biodiversiteit dicht bij huis.

dinsdag 7 mei 2024 , 20:00 - 21:00 uur
Illustration

Op dinsdag 7 mei 20.00 uur houdt Gouwenaar Niels de Zwarte een lezing over ‘Natuur in de Stad: biodiversiteit dicht bij huis’ in de Agnietenkapel te Gouda. Niels is adjunct-directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam en leidt daarbinnen de onderzoeksafdeling Bureau Stadsnatuur. Hij schreef 3 boeken over stadsnatuur. Tijdens deze avond zal hij vertellen en laten zien waarom dieren en planten aanwezig zijn in de stad en wat daarbij van belang is. Een avond vol inspiratie, sprekende voorbeelden en praktische tips van natuur inclusief ontwerpen en bouwen van de steden. De toegang is vrij en reserveren niet nodig.

Initiatiefnemer FederatieGouda
De lezingen in de Agnietenkapel zijn een initiatief van FederatieGouda, een vrijzinnige geloofsgemeenschap die haar inspiratie vindt daar waar christendom, compassie en cultuur elkaar raken. Dit jaar bestaat de Federatie 50 jaar. Dit jubileum is een mooie gelegenheid om inspirerende sprekers uit te nodigen om op een doordeweekse dag de mensen aan het denken te zetten over grote zingevingsvragen en hoe we daarmee omgaan in onze alledaagse praktijk. De laatste lezing in deze reeks is dinsdag 7 mei 2024.

De lezing begint om 20.00 uur in de Agnietenkapel (Nieuwe Markt 100) en duurt ongeveer een uur. Daarna praten we verder, met de spreker en met elkaar. De toegang is vrij, reserveren niet nodig. Meer informatie, ook over het jubileumjaar van FederatieGouda, is te vinden op www.federatiegouda.nl.

Locatie
Agnietenkapel
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: